Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
0%
0%
Для повноцінної роботи на сайті, будь ласка, переверніть планшет в альбомний режим.
Браузер не підтримується

Ви використовуєте застарілий браузер. Будь ласка, оновіть ваш браузер, щоб переглядати сайт.

ПОДІЛИТИСЯ
17 вересня 2019
Для пацієнтів

Скільки коштує лікування раку

скільки коштує лікування раку

Щорічно в Україні 140-160 тисяч людей дізнаються про те, що в них рак. Особливо страждають східні області країни, де екологія гірше через скупчення промислових об’єктів. У цих областях виявляють до 450 нових випадків у рік на кожні 100 тисяч населення, тоді як на Західній Україні – 250. Дев’яносто тисяч діагностованих випадків завершуються смертю пацієнта.

Причина високої смертності, як у небезпеці та агресивності самої недуги, так і у пізньому виявленні та малій фінансовій доступності сучасних методів лікування для українців.

Онкологічне лікування – одне з найдорожчих у світі. Що впливає на вартість та чому вона така висока?

Що впливає на вартість лікування раку

Місце лікування

У першу чергу на ціну безпосередньо впливатиме місце лікування.

де лікувати рак

Проходити терапію можна у:

  • державних онкодиспансерах;
  • приватних українських установах;
  • зарубіжних клініках.

1. Державний онкодиспансер

(один цикл хіміотерапії разом з ліками від 1000 до 10000 гривень).

Перебування, послуги медперсоналу, деякі ліки та матеріали будуть безкоштовними. Доведеться сплатити вартість медпрепаратів, систем та інших необхідних для лікування засобів. Якщо виявиться, що безкоштовних препаратів з якихось причин немає, то потрібно їх купити за свій рахунок. Один цикл лікування разом з покупкою медикаментів обходиться від 1000 до 10 тис. грн і вище.

2. Приватні українські центри

(цикл хіміотерапії з ліками від 1800 до 17 тисяч гривень).

У приватних установах ціна буде залежати від авторитетності клініки: рівня лікарів, їх стажу та професіоналізму, часу появи центру на медичному ринку. На одні й ті ж процедури у різних медустановах ціна буде відрізнятися. Наприклад, одна і та ж операція з видалення пухлини молочної залози у приватній клініці України, в залежності від її рівня та типу операції (порожнинна або лапароскопія), буде коштувати від 8 до 30 тисяч гривень.

ціна лікування раку

Приватники у вартість включать:

  • ціну процедури;
  • послуги лікарів;
  • витратні матеріали;
  • аналізи;
  • оплату за палату по дням перебування.

Що саме входить у лікування, а за що потрібно заплатити окремо треба дізнаватися. Один цикл хіміотерапії, який включає попередні аналізи, консультацію онколога та введення препаратів обійдеться від 800 гривень. Це без урахування вартості ліків та порту для інфузій. У клініках, які вважають себе максимально комфортними та авторитетними, плата за цикл хіміотерапії з усіма послугами без вартості медикаментів вже починається від 2 тисяч грн. У цю цифру входять гроші за палату та проведення процедури, черговий пост медсестри. За установку порту для інфузії та самі ліки пацієнт платить окремо.

3. Зарубіжні клініки

(цикл хіміотерапії від 7500 до 30 тисяч гривень).

У зарубіжних клініках ціни істотно вище. В Ізраїлі стандартний цикл хіміотерапії коштує від 300 до 1200 доларів. У цю ціну вже включено перекладача. Причому у деяких схему буде підбирати онколог з ТОП-10 у світі.

Вартість операції з видалення пухлини у спеціалізованій ізраїльській клініці обійдеться у 20-30 тисяч доларів, у турецькій лікарні – 12-17 тисяч доларів, а якщо відправитися в Індію, то 8-10 тис. $.

Це не враховуючи витрат на харчування, україномовного супроводжуючого на час лікування за кордоном, проїзду у клініку та назад, проживання поза медустановою між циклами. За кордоном зазвичай госпіталізують на малий час, коли власне проходить процедура. В інший час хворий перебуває у готелі або найманому житлі. Крім цього, буде потрібен мобільний зв’язок, переліт на лікування та назад.

Необхідні процедури

Залежно від методики лікування відрізняється ціна. Так в Україні лікування раку гортані стартує від 8 тисяч грн, а онкологія нирок від 60 тисяч та вище.
Променева терапія стартує вже зовсім за іншими розцінками. В іноземних лікарнях від 3 до 30 тисяч доларів, в Україні від 2,5 тис. грн.

Розмір пухлини

Залежно від стадії та розміру пухлини, наявності метастазів, кількості сеансів терапії, її інтенсивність та власне схема лікування будуть відрізнятися. А це безпосередньо позначиться на ціні, тому що будуть застосовуватися різні концентрації, кількість препаратів та доз опромінення.
Наприклад, при видаленні пухлини першої-другої стадії у приватній клініці доведеться заплатити 8-20 тисяч гривень, а при повній мастектомії, яка показана на більш пізніх стадіях – 12-40 тисяч. Найбільша ціна – це вартість операції разом з пластикою грудей.

Способи економії при лікуванні раку

Якщо порахувати обстеження, операцію, курси хіміотерапії та опромінення, то ціна буде вимірюватися у десятках тисяч гривень. Це великі суми. А особливо якщо потрібні операції, які в Україні не проводяться, наприклад по трансплантації кісткового мозку. Виникає питання: як заощадити без шкоди якості лікування?

як економити на лікуванні раку

1. Лікуватися на Батьківщині.

Максимально заощадити можна, вибравши лікування на батьківщині у державному диспансері. Це обійдеться у мінімальні суми.
За великим рахунком доведеться платити тільки за медикаменти, на яких економити дійсно не варто.

2. Звернутися до «Хемотеки».

Якщо намагатися знизити вартість лікування за рахунок дешевих ліків не варто, то ось намагатися економно їх витрачати дуже навіть варто. Допоможе у цьому спеціальний центр для українців – «Хемотека». Тут з окремих субстанцій виготовляють індивідуальні препарати для хіміотерапії. Точно вивірена кількість, концентрація допомагають не переплачувати, як відбувається при купівлі лікарських засобів серійного виробництва. Економія може сягати 30% та більше.

3. Брати участь у безкоштовних програмах лікування.

Якщо грошей не багато, є різні способи отримати необхідну допомогу безкоштовно.

Безкоштовна допомога при лікуванні раку в Україні

В Україні є державна програма для онкохворих. Щорічно виділяється близько 750 млн. гривень на ліки. Однак закупованих медикаментів вистачає тільки для третини або чверті хворих, та й ті їх отримують рідко. Часто ліки, що виділяються для безкоштовного лікування, продаються хворим за гроші, або лежать на складах.

Лікування онкохворих дітей за законом безкоштовне, але на практиці так теж не виходить. Існує певний перелік затверджених ліків, які фінансує програма. Якщо пацієнт хоче більше або краще, то доводиться купувати самостійно. Чи є можливість отримати допомогу безкоштовно?

1. Звернутися до Національного інституту раку.

На базі цієї установи діють безкоштовні міжнародні клінічні випробування різних методів лікування раку. Участь у них оплачує пацієнтові ініціатор дослідження. Звичайно, потрібно розуміти, що це експериментальні методики.

Тут же проводять безкоштовне обстеження та лікування звичайними методами за державні гроші. Однак госпіталізують не всіх. Схема лікування пацієнта повинна бути попередньо розроблена за місцем проживання та напрямок лікування повинен відповідати напрямам науково-дослідної роботи, яка ведеться в інституті. Три рази на тиждень пацієнтам, які пройшли консультацію у центрі, видаються безкоштовні ліки. Подивитися надходження та залишки медикаментів можна на сайті інституту.

2. Звернутися за допомогою до фондів.

В Україні діють благодійні фонди, які займаються допомогою онкохворим:

  • Єдність проти раку.
  • Сподіваюся та вірю.
  • Відкриті долоні.
  • Ромашка.
  • Обличчям до обличчя.
  • Подих життя, та багато інших.

3. Брати участь у міжнародних програмах.

Існують оплачені міжнародні програми. Їх перелік можна подивитися на сайті www.clinicaltrials.gov. Участь у них абсолютно безкоштовна, починаючи від обстежень та закінчуючи всіма медикаментами.

4. Користуватися сайтами взаємодопомоги.

У країні діють інтернет-майданчики, на яких можуть зустрітися люди, яким потрібна допомога. Прикладом тому служить сайт Хелпус. Тут можна отримати різну підтримку від матеріальної до фізичної. Подібні групи організовуються у Фейсбуці та інших соціальних мережах самими онкохворими. Там можна отримати безкоштовно залишки ліків або купити за символічну плату.

5. Створити групу у соціальних мережах та збирати кошти на лікування.

Це досить поширений варіант звернення до людей. Інформація швидко поширюється користувачами мережі, а пожертвування йдуть з різних частин світу. Прояв ініціативи часто є вирішальним фактором у порятунку життя.

безкоштовне лікування раку

Автор: Оксана Співакова, лікар рентгенолог, менеджер напрямку «Онкологія», Центр персоналізованої фармації «Хемотека»


Зареєструйтесь для того щоб оцінити та використовувати всі переваги сервісу «Хемотека».
зареєструватися