Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
0%
0%
Для повноцінної роботи на сайті, будь ласка, переверніть планшет в альбомний режим.
Браузер не підтримується

Ви використовуєте застарілий браузер. Будь ласка, оновіть ваш браузер, щоб переглядати сайт.

ПОДІЛИТИСЯ
25 липня 2019
Для пацієнтів

Що впливає на вартість хіміотерапії

вартість хіміотерапії

Хіміотерапія – метод, який використовується у лікуванні ракових захворювань. При цьому онкоклітини піддаються руйнуванню та загибелі. Це допомагає подовжити життя, зменшити розмір пухлини або зовсім знищити її.

На ефективність терапії впливають:

  • Вірний вибір препаратів та їх якість.
  • Оптимальна тривалість та частота курсів.
  • Стадія канцерогенезу.
  • Сприйнятливість клітин пухлини до активних речовин ліків.
  • Стан організму пацієнта: вік, самопочуття, наявність хронічних захворювань тощо.

Якщо схема підібрана вірно та новоутворення добре реагує, можна досягти позитивних результатів.

На жаль, хіміотерапія досить дорога процедура. Тому багатьох пацієнтів хвилює питання, як отримати найкраще лікування за максимально доступною ціною.

Як формується ціна на хіміотерапію

Вартість одного курсу може істотно відрізнятися. На формування ціни впливають такі параметри:

ціна хіміотерапії

  • Місце проведення процедури. Пацієнт може скористатися послугами приватної клініки або державної лікарні. Вибір мало вплине на результат терапії, але істотно на комфорт та зручність пацієнта. Приватні клініки надають індивідуальний підхід, мають більш уважний та коректний персонал, комфортабельні палати. В Україні ціна за один сеанс введення лікувального засобу, без урахування вартості медикаментів, становить від 600 грн та вище. Перебування у клініці теж платне. Якщо онкохворому потрібне лікування у стаціонарі, це обійдеться дорожче. Денний стаціонар або амбулаторна терапія – дешевше. Перебування у державній клініці безкоштовне, але і ставлення часто набагато гірше.
  • Вартість хіміопрепаратів. Найбільше на формування ціни одного курсу впливають діючі компоненти лікарських засобів. Чим більша їхня концентрація та кількість, тим дорожче обійдеться курс. Вартість однієї дози може сягати навіть 10 тисяч гривень та вище. Значення має ступінь очищення активного інгредієнту, місце виробництва, лікарська форма. Сучасні препарати, наприклад для таргетованої хіміотерапії, обійдуться дорожче. Засоби більш раннього покоління – дешевше.
    Вибір впливає на ефективність циклу. Є певна різниця між оригінальними препаратами, виробленими у Європі або Америці та дженериками. У оригінальних засобів вище активність, менше побічних ефектів. Дженерики хоч і мають схожу діючу речовину у складі, але відрізняються за технологією виробництва, додатковими компонентами та країною виготовлення. Їхня ціна нижча, але і результативність теж.
  • Протокол лікування. Він підбирається індивідуально та залежить від багатьох факторів, головний з яких – чутливість клітин пухлини до діючих речовин. Для одного захворювання можуть використовуватися різні схеми, отже, різні препарати та дозування.
  • Підготовка. До початку курсу потрібні підготовчі аналізи, обстеження та заходи. Вони допомагають підібрати оптимальну схему, а також підготувати організм до введення ліків. Оплата за таку підготовку у приватних клініках починається від 800 грн. Установка порту для комфортного введення хіміопрепаратів може досягати 2 тисяч гривень та вище.
  • Підтримуючі препарати. У процесі прийому антинеопластичних ліків завжди використовується підтримуюча терапія, яка допомагає захистити здорові клітини та органи від токсичних речовин. Особливо такий захист потрібний для видільної, кровоносної системи та печінки.
  • Усунення побічних ефектів. При появі побічних ефектів також застосовуються додаткові ліки. Все це вимагає витрат та підвищує вартість курсу.
  • Наявність інших методів лікування. Зазвичай медикаментозна терапія поєднується з іншими методами (хірургічним, імунним, радіологічним). Залежно від цього змінюється тривалість курсів та дозування препаратів, а, отже, розмір оплати.

У результаті ціна за один цикл лікування може бути значною. У більшості клінік вона починається від кількох тисяч гривень. На чому можна заощадити?

Як максимально економити без зниження ефективності лікування

Щоб здешевити вартість терапії можна відмовитися від комфорту, додаткових підтримуючих процедур, вибрати лікування у державній лікарні. Але не можна знижувати планку якості використовуваних препаратів. Адже саме від них залежить зменшення пухлини. Купівля дженериків або придбання засобів сумнівної якості з рук – це великий ризик для життя.

Однак і тут є можливість економити. Можна скористатися індивідуальним виготовленням препарату, що дозволить отримати максимально точне дозування висококласного засобу та при цьому заощадити від 35% вартості.

економія при хіміотерапії

Що таке персоніфіковане виготовлення ліків

Лікарські засоби серійного виробництва містять конкретне дозування діючої речовини та стандартну кількість капсул, ампул чи таблеток в упаковці. Та це не завжди відповідає потребам пацієнта. Тому часто препарати використовуються не повністю, а ефективність від хіміотерапії нижча, ніж могла бути.

При персоніфікованому підході лікарські засоби підбираються для кожного пацієнта індивідуально, залежно від генетико-молекулярних та клітинних особливостей пухлини. Враховується чутливість клітин, побічні ефекти. В результаті пацієнт отримує:

що таке персоніфіковане виготовлення ліків

  • точно вивірене поєднання активних інгредієнтів;
  • максимально відповідне дозування, яке буде давати результат, та при цьому викличе найменше побічних ефектів;
  • кількість хіміопрепаратів, яка необхідна на курс, не більше, не менше.

Подібну послугу в Україні пропонує наш онкофармацевтичний сервіс «Хемотека». У нашому компаундинг-центрі з субстанцій, які вироблені у США, Японії, країнах ЄС, приготовляють препарати для хіміотерапії за індивідуальними рецептами. Це дозволяє домогтися високої ефективності та при цьому істотно знизити вартість лікування.

хемотека в україні

Автор: Оксана Співакова, лікар рентгенолог, менеджер напрямку «Онкологія», Центр персоналізованої фармації «Хемотека»


Зареєструйтесь для того щоб оцінити та використовувати всі переваги сервісу «Хемотека».
зареєструватися