Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
0%
0%
Для повноцінної роботи на сайті, будь ласка, переверніть планшет в альбомний режим.
Браузер не підтримується

Ви використовуєте застарілий браузер. Будь ласка, оновіть ваш браузер, щоб переглядати сайт.

ПОДІЛИТИСЯ
13 червня 2019
Всі публікації

Перфекціонізм, професіоналізм і персоналізація: Добрий прогноз як мета і результат

Перфекціонізм, професіоналізм і персоналізація: Добрий прогноз як мета і результат

І в нинішньому XXI столітті онкологічні захворювання, на жаль, залишаються серйозною проблемою для пацієнта і його родини – і медичної, і психологічної. Подолати випробування цієї хворобою допомагають і правильне лікування, і правильна налаштованість.

Медична клініка «Добрий прогноз», яка займається діагностикою та комплексним лікуванням раку, а також хірургічним лікуванням гінекологічних, мамологічних, урологічних і проктологічних захворювань, робить все можливе, щоб прогноз для її пацієнтів залишався тільки добрим. Про пріоритети і особливості роботи цього приватного медичного закладу редакції ПЛ розповів його директор Максим Єременко.

ПЛ: Максим, назва вашої клініки «Добрий прогноз» вже саме по собі таке багатообіцяюче...

М.Е.: Наша назва «Добрий прогноз» – це переклад поширеного латинського лікарського висловлювання «Prognosis optima». Коли лікар вимовляє цю фразу, то має на увазі, що пацієнт йде на поправку і все у нього буде добре. Для нас дуже важливо, щоб кожен наш пацієнт відчував і випромінював упевненість у власному лікуванні, щоб він мріяв, радів і не боявся жити далі.

ПЛ: Клініка «Добрий прогноз» вирізняється з-поміж інших приватних медичних центрів і своїм меседжем «Клініка німецької медицини». Що стоїть за цим визначенням?

М.Е.: В структурі наших інвесторів є іноземні компанії, і це задає тон. Їхня вимога – впровадження в медицині України європейських підходів і якості медичного обслуговування. Ми співпрацюємо з клініками Німеччини, спільно консультуємо складні випадки, отримуємо іншу думку. Клініка німецької медицини означає, по-перше, безкомпромісний підхід до якості медицини, по-друге, – європейські протоколи лікування і якість хірургії, і по-третє, – європейський рівень сервісу для пацієнтів і їх родичів.

ПЛ: Поділіться історією створення клініки. Що було на етапі відкриття найскладнішим? Які труднощі були для вас найнесподіванішими, і як ви їх подолали?

М.Е.: Ідея клініки «Добрий прогноз» народилася в 2013 році. Два роки пішло на підготовку, запуск, і першу операцію ми провели в Києві в 2015 році. До цього у нас (я маю на увазі основне ядро ​​нашої команди) був значний досвід роботи в приватній медицині – ми в ній з 1999 року, а оперуємо з 2009 року. Тому алгоритми дій з різних організаційних моментів, відповідному облаштування приміщення, закупівлі сучасного обладнання, залученню висококласних фахівців і т.п. загалом вже були відпрацьовані. Але ми прагнемо весь час розвиватися, використовуємо новітні технології та методики лікування, запрошуємо до співпраці висококласних лікарів.

Рівень нашого професіоналізму дозволяє протягом доби обстежити практично будь-якого пацієнта, провести експертизу клінічного випадку, видати рекомендації по стратегії і тактиці лікування

Максим Єременко, директор Медичної клініки «Добрий прогноз».

ПЛ: Що вважаєте головними складовими успіху вашої клініки на ринку приватних медичних послуг? Чим пишаєтеся?

М.Е.: Основними вважаю два компонента – професіоналізм і людяність. Ми створювали клініку, в якій будуть проводитися операції. Ми оперуємо гінекологію, загальну хірургію, онкологію. З досвіду спілкування з пацієнтами ми знаємо, що їм необхідно швидко і якісно вирішити реальну проблему. Тому ми готові максимально швидко обстежити пацієнта, запропонувати йому кілька варіантів вирішення його проблеми і виконати той, який йому підходить. Наведу приклад: звертається до нас жінка з фіброміомою матки. Які питання її турбують: чи треба лікувати фіброміому або спостерігати? Якщо лікувати, то консервативно або оперувати? Якщо оперувати, то прибирати або зберегти матку? Далі – які обстеження проходити і як готуватися до операції? Рівень нашого професіоналізму дозволяє протягом доби обстежити практично будь-якого пацієнта, провести експертизу клінічного випадку, видати рекомендації по стратегії і тактиці лікування і, якщо пацієнта треба оперувати, якщо у нього є відповідні показання, – завтра ж взяти його в операційну. Те ж саме стосується і онкологічних пацієнтів, яким треба визначати послідовність операцій, хіміотерапії або променевої терапії. І дуже важливо – все це повинно бути за прийнятною ціною. І ще важливіше – ціна в рахунку при виписці повинна відповідати початковим домовленостям, заявленим до початку лікування!

ПЛ: Ваша команда: що є ядром корпоративної культури, що забезпечує злагоджену роботу в ім’я здоров’я пацієнта? Які головні цінності вашого бізнесу?

М.Е.: Головна цінність – здоров’я наших пацієнтів. Для колективу немає нічого кращого, ніж працювати в ім’я спільної мети. Щодня кожен з нас проводить колосальну роботу, щоб зробити цей світ кращим, а людей в ньому – здоровішими. Завдяки цьому нам вдається чітко, злагоджено і швидко діагностувати захворювання і тут же почати боротьбу з ним.

ПЛ: Лікування онкологічних захворювань – один із пріоритетних напрямків вашої клініки. Ваші фахівці готові надати кваліфіковану допомогу при 24 видах раку, при цьому створюючи комфортні умови для пацієнта і його родичів. Як вам вдалося реалізувати такий підхід?

М.Е.: Головне сьогодні – зробити доступною медичну допомогу для онкопацієнтів. Розвиваються сучасні технології – і ми повинні мати можливість не тільки купити в інтернеті фен або телевізор, а й отримати доступ до медичних професіоналів, які можуть дати правильну пораду і посил. Потрібно скорочувати час для ухвалення рішень про лікування онкопацієнтів, бо час для них важливий, як ніколи. І, звичайно, коли пацієнт переступає поріг клініки, він повинен бути впевнений, що отримає дійсно якісну і сучасну допомогу. Це і є наша робота – поліпшувати на кожному етапі доступність, зрозумілість і професіоналізм.

Правильне підібране дозування дозволяє зменшити побічні ефекти терапії, що особливо важливо для ослаблених пацієнтів

Максим Єременко, директор Медичної клініки «Добрий прогноз».

ПЛ: Не секрет, що технології лікування раку зробили крок далеко вперед, і в даний час онкологічний діагноз – не вирок, а привід звернутися до кваліфікованих фахівців. Які інновації ви використовуєте у себе в клініці, Максиме?

М.Е.: Інновації в медицині завжди лежать в трьох площинах: 1) нові технології обстеження і лікування; 2) сучасне обладнання; 3) сучасна фармацевтика. На даний момент у нашій клініці проводяться міжнародні клінічні дослідження з лікування раку молочної залози, раку шлунка і раку легенів. Лікування в рамках даної програми проводиться за допомогою сучасних таргетних препаратів. Слово «таргетний» в перекладі – «мета», простими словами ці препарати здійснюють цілеспрямований негативний вплив тільки на злоякісні клітини, в той час як інші види протипухлинної терапії руйнують всі клітини організму. Ми щодня стежимо за новинами в області онкології і намагаємося не відставати від наших європейських колег. Наші фахівці регулярно відвідують різні європейські конференції та семінари для підвищення кваліфікації. Зараз ми працюємо над впровадженням системи якісної оцінки ефективності хіміотерапії. Вона буде доступна для будь-якого пацієнта незалежно, де він проходить хіміотерапію. Це дуже інноваційне обладнання та технології. Більш детально зможемо поговорити після впровадження.

ПЛ: ХЕМОТЕКА – сучасний сервіс персоналізованої медицини – інноваційне рішення для України в плані персоналізації лікування онкопацієнтів, і багато онкоустанов вже накопичують позитивний досвід співпраці з сервісом ХЕМОТЕКА. Поділіться, будь ласка, своїми враженнями про клінічні переваги персоналізованого підходу в хіміотерапевтичному лікуванні раку. Наскільки це зручно для лікаря і для пацієнта?

Персоналізований підхід – новий щабель в області онкології. Всім відомо, що під час протипухлинного лікування онколог розробляє індивідуальну схему для кожного пацієнта. Персоналізована медицина дозволяє полегшити задачу лікаря і підібрати максимально ефективні компоненти і дозу в кожному окремому випадку. Правильно підібране дозування дозволяє зменшити побічні ефекти терапії, що особливо важливо для ослаблених пацієнтів. Завдяки цьому ми отримуємо максимальний ефект від терапії при мінімальних витратах. Ми навіть стали використовувати такий термін – хіміотерапія LOW COST. Наша співпраця з компанією ХЕМОТЕКА активно розвивається. Ми кооперуємося по використанню персоніфікованих доз препаратів і з надання доступу до лікарських консультацій та можливості отримання якісної і доступної хіміотерапії тим пацієнтам, які її потребують.

Матеріал був опублікований у медичному бізнес-журналі «Приватний лікар», №4 (37) травень 2019.

Автор: Олена Труш, лікар та журналіст, громадський діяч, видавець


Зареєструйтесь для того щоб оцінити та використовувати всі переваги сервісу «Хемотека».
зареєструватися