Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
0%
0%
Для повноцінної роботи на сайті, будь ласка, переверніть планшет в альбомний режим.
Браузер не підтримується

Ви використовуєте застарілий браузер. Будь ласка, оновіть ваш браузер, щоб переглядати сайт.

ПОДІЛИТИСЯ
28 червня 2021
Для пацієнтів

Благодійні фонди, що спеціалізуються на допомозі онкохворим

Благодійні фонди

Багато онкохворих не мають можливості проходити лікування через фінансові проблеми. У такому випадку можна звернутися у благодійні фонди – некомерційні організації, що надають допомогу потребуючим.

В Україні зареєстровано 15 тисяч благодійних фондів, серед яких є міжнародні та українські. Вітчизняні організації поділяються на всеукраїнські (надають допомогу на території всієї України) та регіональні (діють тільки у певних регіонах). Профільні фонди займаються вирішенням конкретних проблем (допомагають літнім людям, біженцям, армії, пораненим) або надають допомогу хворим тільки з певними захворюваннями. У їх число входять організації, які допомагають онкохворим.

Як вибрати фонд?

Крім реально працюючих фондів, в Україні дуже багато липових організацій, що займаються «відмиванням грошей».

При виборі БФ необхідно врахувати, що більшість акредитованих фондів внесені до бази Української Біржі Благодійності (УББ).

Вибравши фонд, слід уважно вивчити документацію та відгуки. Також рекомендується задати додаткові питання, зателефонувавши по телефону та звернувши увагу на повноту та чіткість відповідей.

Чим можуть допомогти БФ?

Благодійні фонди:

допомога благодійних фондів

  • надають матеріальну (оплачують лікування та реабілітацію), моральну, інформаційну та психологічну допомогу хворим;
  • організовують скринінг населення для раннього виявлення ракових захворювань;
  • постачають до лікарень медикаменти, медичне обладнання та витратні матеріали;
  • організовують навчання лікарів, надають можливість пройти стажування у зарубіжних клініках;
  • організовують поїздки медиків на міжнародні освітні заходи;
  • оплачують підписку міжнародної медичної преси.
Співробітники БФ роблять все можливе, щоб допомогти українським сім’ям перемогти рак, а лікарям – рятувати життя онкохворих.

Які документи потрібні для отримання допомоги?

Щоб істотно підвищити шанси на отримання матеріальної допомоги, рекомендується писати в усі відповідні фонди (не менше, ніж в 8-10). Обов’язково потрібно подати правильно оформлену заяву. Без неї фонд не розглядатиме прохання.

Разом із заявою необхідно надати наступний пакет документів:

документи для отримання допомоги

  • ксерокопію паспорта та ідентифікаційного коду онкохворого;
  • ксерокопію діагнозу та результатів обстеження;
  • рахунок з клініки про вартість лікування;
  • розповідь про історію хвороби;
  • прізвище лікаря;
  • назву, телефони та адреса лікарні, в якій хворий проходить лікування;
  • довідку про доходи усіх членів сім’ї (для визначення матеріального стану);
  • фотографії (бажано до та під час хвороби);
  • банківські реквізити (для перерахування пожертвувань);
  • домашню адресу та телефон.

Якщо допомоги потребує дитина, то подають ксерокопію її свідоцтва про народження та ксерокопії паспортів з кодами батьків або опікунів.

Зазвичай відповідь приходить протягом 3-4 тижнів.

Огляд основних БФ України

Таблеточки

Фонд допомагає дітям зі смертельно небезпечними захворюваннями (онкологічними, гематологічними та іншими) та сприяє професійному росту українських онкологів.

Члени товариства роблять все можливе, щоб надати своїм підопічним доступ до якісного лікування (у тому числі організовують лікування у зарубіжних клініках) та створити умови для повноцінного життя. Вони надають адресну матеріальну допомогу дітям, систематично допомагають дитячим онкологічним відділенням, захищають права онкохворих дітей, проводять розвиваючі заняття.

Фонд боротьби з раком

Це оновлена організація, яка продовжує діяльність благодійного фонду «СТОПРАК». Вона забезпечує медичні установи витратними матеріалами, обладнанням та лікарськими препаратами, сприяє профілактиці та ранній діагностиці онкозахворювань. З цією метою співробітники фонду організовують інформаційні кампанії, скринінгові заходи, навчання лікарів.

Основну увагу фонд приділяє фінансуванню дитячого відділення онкогематологічного центру Володимир-Волинської клініки.

Краб

Фонд співпрацює з дитячим онкологічним відділенням Національного інституту раку. Його діяльність спрямована на те, щоб надати хворій дитині всебічну підтримку та допомогти своєчасно пройти у повному обсязі терапевтичний курс.

Співробітники благодійної організації закуповують медичне обладнання, витратні матеріали, медикаменти, ремонтують палати та інші приміщення лікарні, друкують інформаційні матеріали для батьків. Також вони організовують для дітей, що проходять лікування, розважальні заходи, екскурсії, надають реабілітаційну підтримку.

Запорука

Організація допомагає онкохворим дітям та їх сім’ям боротися з раком. Вона надає матеріальну допомогу тяжкохворим дітям, постачає витратні матеріали, лікарські препарати, обладнання, покращує санітарний стан приміщень охорони здоров’я.

«Запорука» співпрацює з дитячими відділеннями Національного інституту раку та Інституту нейрохірургії імені академіка Ромоданова. У цих установах працює психологічна служба, створена фондом.

Також БФ на час лікування забезпечує безкоштовним житлом та надає фінансову допомогу у період реабілітації.

Щаслива дитина

Регіональна організація, що допомагає онкохворим дітям та сиротам, які проживають у Запоріжжі та області.

Скарбниця Надії

Організація надає фінансову допомогу онкохворим дітям Рівненської області. Співробітники фонду забезпечують клініку донорами крові, регулярно проводять розвиваючі заняття для дітей та зустрічі малюків із клоунами.

Дарина

Регіональний фонд, що працює у Дніпрі та області. Надає допомогу дітям з раковими, гематологічними та імунологічними захворюваннями.

Благодійні фонди України

Крила надії

Члени організації збирають гроші на лікування онкохворих дітей, надають моральну підтримку, проводять з дітьми у лікарнях творчі заняття, обладнують дитячі майданчики.

Бджілка

Регіональний фонд, що надає допомогу тяжкохворим дітям Одеси та області.

Ти-Ангел

Благодійне товариство допомагає дітям з онкологічними та іншими важкими захворюваннями, з обмеженими фізичними здібностями, а також тим, хто потрапив у складні життєві обставини. Надає можливість пройти повноцінне лікування, приділяє увагу фізичному, культурному та інтелектуальному розвитку підопічних.

Адреса милосердя

Організація надає моральну та матеріальну підтримку тяжкохворим дітям.

Сприяння дітям

Регіональний фонд, що надає адресну допомогу дітям з онкологічними захворюваннями, які проходять курс лікування у Миколаєві.

Центр соціальних проектів майбутнього

Фонд допомагає онкохворим дітям, а також дітям, які страждають ДЦП, синдромом Дауна, м’язовою дистрофією Дюшенна, бульозним епідермолізом, мають проблеми зі слухом.

Твоя Опора

Діяльність Фонду спрямована на допомогу тяжкохворим дітям та сиротам.

КРОНА

Фонд надає допомогу дітям з онкологічними та іншими небезпечними захворюваннями, допомагає лікарням впроваджувати нові технології діагностики та лікування. Також члени товариства надають підтримку дітям-інвалідам, сиротам, вихованцям дитячих будинків.

Осанна

Діяльність організації спрямована на привернення уваги громадськості та медичних фахівців до проблеми хронічного мієлолейкозу. Члени «Осанни» організовують участь лікарів у семінарах та науково-практичних конференціях, видають інформаційні матеріали, забезпечують хворих необхідними ліками.

Педіатри проти раку

Фонд створений медиками на основі Інституту раку. Надає медичну, психологічну та юридичну допомогу онкохворим дітям, а також інформаційну підтримку батькам.

UFOND

Допомагає дітям з орфанними (рідкісними) та онкологічними захворюваннями, патологіями опорно-рухової та серцево-судинної систем, а також тим, які страждають ДЦП, цукровим діабетом, вродженими патологіями обличчя, туговухістю.

Фонд Ріната Ахметова

Організація діє за кількома напрямками, у число яких входять «Рак виліковний» та E-health (телемедицина). Члени товариства впроваджують світовий рівень діагностики та лікування ракових захворювань, покращують діагностичну та лікувальну базу онкологічних відділень лікарень, забезпечують доступність високоспеціалізованих медичних послуг завдяки використанню сучасного телекомунікаційного обладнання.

Карітас України

Діяльність Фонду спрямована на забезпечення підтримки та надання допомоги онкохворим дітям та соціально незахищеному населенню (молодим сім’ям, кризовим дітям, інвалідам, літнім людям).

Сподіваюся та вірю

Благодійна організація надає допомогу людям різного віку, які проходять протипухлинне лікування. За допомогою можуть звернутися і хворі з іншими важкими захворюваннями.

Асоціація паліативної та хоспісної допомоги

Організація надає посильну допомогу людям різного віку (та їх сім’ям), які зіткнулися з невиліковними хворобами (онкологічними, неврологічними, серцево-судинними). Члени Асоціації допомагають хворим вдома, влаштовують благодійні концерти та інші заходи. Діє гаряча лінія по захисту прав тяжкохворих людей.

партнери Хемотеки

Партнери Хемотеки

Хемотека співпрацює з кількома благодійними фондами, які допомагають онкохворим:

  • КРАБ;
  • Зимородок;
  • СВЕТЕР;
  • Всі свої;
  • Таблеточки;
  • Стоп рак.

Примітка!

Інформація, розміщена у цьому матеріалі, надається в ознайомлювальних цілях. Встановлення показань до лікування та призначення протипухлинних препаратів може робити виключно лікуючий лікар. Обов’язково проконсультуйтеся з лікарем!

Автор: Оксана Співакова, лікар рентгенолог, менеджер напрямку «Онкологія», Центр персоналізованої фармації «Хемотека»


Зареєструйтесь для того щоб оцінити та використовувати всі переваги сервісу «Хемотека».
зареєструватися