Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
0%
0%
Для повноцінної роботи на сайті, будь ласка, переверніть планшет в альбомний режим.
Браузер не підтримується

Ви використовуєте застарілий браузер. Будь ласка, оновіть ваш браузер, щоб переглядати сайт.

Клітковина, волокна харчові

Компоненти їжі, які не перетравлюються ферментами шлунку і не використовуються в процесі виділення енергії.

Харчові волокна поділяються на чотири групи:

  • lignins (лігніни),
  • hemicelluloses (геміцелюлози),
  • pectins (пектини),
  • cellulose (целюлоза).

Є продукція, яка не містить харчових волокон (сахароза, м’ясо, яйця). Продукти, що містять клітковину в достатній кількості: горіхи, непросіяне борошно, коренеплоди, овочі та фрукти.

На думку лікарів, клітковина допомагає усунути багато захворювань, наприклад, закрепи, дивертикулез, апендицит, ожиріння та цукровий діабет.

Люди, які регулярно вживають їжу, багату клітковиною, дуже рідко страждають такими хворобами, а також злоякісними новоутвореннями товстої кишки.