Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
Графік роботи:
Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00
Сб.-Нд.: вихідні
Безкоштовно зі стаціонарних
і мобільних телефонів
по Україні
0 800 40 20 22
Передзвоніть мені
0%
0%
Для повноцінної роботи на сайті, будь ласка, переверніть планшет в альбомний режим.
Браузер не підтримується

Ви використовуєте застарілий браузер. Будь ласка, оновіть ваш браузер, щоб переглядати сайт.

ПОДІЛИТИСЯ
02 липня 2019
Всі публікації

Компаундинг-центр – шлях порятунку для онкохворих

Компаундинг-центр – шлях порятунку для онкохворих

Головне надбання людини – це його здоров’я. Але є такі захворювання, лікування яких вимагає не тільки правильного діагностування, але й точного підбору препаратів, їх дозування та методики використання. Одними з найбільш складних і страшних є онкологічні захворювання. Більшість людей, які зіткнулися з цією бідою, вважають, що для боротьби з хворобою потрібні виключно зарубіжні препарати серійного виробництва. Але це не так.

Сьогодні в Україні існує унікальне високотехнологічне виробництво препаратів для хіміотерапії, що дозволяє виготовити розчини, готові для введення, за індивідуальним рецептом і при цьому заощадити від 30% за рахунок персоналізованого підходу при визначенні точного дозування. Така методика називається компаундинг.

Цей інноваційний для України напрям дозволяє замовляти та отримувати хіміотерапевтичні препарати за індивідуальним рецептом.

Не так давно в Україні було відкрито перший компаундинг-центр – «Хемотека», який використовує персоніфікований метод при виробництві протипухлинних препаратів, дуже популярних протягом багатьох років в Європі та Америці. Цей інноваційний для України напрям дозволяє замовляти та отримувати хіміотерапевтичні препарати за індивідуальним рецептом. Важливо, що при виготовленні ліків беруться до уваги клінічні та антропометричні дані пацієнта. А значить, немає необхідності в додаткових маніпуляціях після приготування препарату, адже хворий отримує лікарські засоби в готовій для введення формі, з дотриманням найсуворіших правил транспортування.

На жаль, лікування онкопатології завжди пов’язане з критично високим ризиком для здоров’я і життя, так як цитостатичні препарати без винятку мають високий ризик розвитку побічних реакцій і потребують дуже точного дозування та супроводу кваліфікованими фахівцями. Саме для мінімізації таких ризиків була створена вся світова індустрія компаундинг-центрів. У розвинених країнах Європейського Союзу, а також в США і Японії значна частина хіміотерапевтичних препаратів, ін’єкційних або таблетованих, готується персоналізовано для пацієнтів в компаундинг-центрах. Тому, незважаючи на орієнтацію на індивідуальні потреби пацієнта, компаундинг-центри масово обслуговують десятки мільйонів споживачів щорічно у всьому світі.

Варто відзначити, що готові для введення розчини «Хемотеки» мають термін зберігання не менше 14 днів. Дослідження стабільності готових розчинів становить більшу частину роботи високотехнологічної лабораторії. Причому всі випробування задокументовані.

Мета «Хемотеки» – обслужити абсолютну більшість індивідуальних лікарських рецептів в Україні.

Центр персоналізованої фармації «Хемотека» має свою веб-платформу, на якій лікарі-онкологи можуть виписувати рецепти своїм пацієнтам в онлайн-режимі. Платформа зручна і пацієнтам: за допомогою її вони можуть самостійно розрахувати вартість хіміотерапевтичного лікування, побачити асортимент, подивитися наявність препаратів та отримати безкоштовну консультацію.

Онкофармацевтичний сервіс застосовує у своїй роботі різні інструменти, що використовуються при виготовленні цитотоксичних і небезпечних лікарських препаратів. Як відомо, дані речовини можуть нашкодити не тільки хворим, але й медперсоналу, тому в лабораторії «Хемотеки» використовується тільки інноваційне обладнання, за допомогою якого фахівці можуть безпечно і точно визначати дози.

Не останнє значення має і цінова політика. Мета «Хемотеки» – обслужити абсолютну більшість індивідуальних лікарських рецептів в Україні. І справедлива, доступна ціна – досить важливий фактор для більшості лікарів і їх пацієнтів.

Автор: Сергій Курган, інтернет-видання «Факти і коментарі» (fakty.ua)


Зареєструйтесь для того щоб оцінити та використовувати всі переваги сервісу «Хемотека».
зареєструватися